TERRAZZO AAN HUIS

Terrazzovloeren worden ook wel granieten vloeren genoemd, granito in de volksmond. Nu is er voor de particuliere markt een concept ontwikkeld die kwaliteit & betaalbaarheid in balans brengt. Het is mogelijk door onze speciale techniek Terrazzo/graniet overal in huis en over nagenoeg elke ondervloer te leggen. Service is wat Nobello  terrazzoaanhuis.nl  sterk maakt.

WAT IS TERRAZZO ?

De meeste mensen kennen deze karakteristieke vloer van licht gespikkeld hard beton met een zwarte band erom heen. En in de meeste gevallen had deze ook een bijpassende ronde granieten plint.

Maar ook oude spoelbakken met zwart en wit materiaal. Terrazzo is de huidige benaming voor het oudere en misschien bekendere naam granito. De granito vloer is van alle stenen vloeren een van de bekendste en mooiste vloer. Van oorsprong komt het materiaal uit Italië, waar altijd al veel marmer te vinden is. Maar heeft zich nu over geheel Europa verspreid. Mensen kiezen voor deze vloer om zijn luxe en authentieke uitstraling.

terrazzo aan huis aanrechtblad

Maar ook heeft deze vloer een praktisch voordeel zowel in de badkamers, hal en of woonvertrekken. Het materiaal is waterdicht en heeft geen naden. Ook is enorm sterk en slijtvast. Doordat het materiaal waterdicht is maakt het erg goed geschikt voor natter ruimtes zoals badkamer, keuken (aanrecht of werkblad) en toilet. Voor zowel zakelijke of industriële toepassingen als voor de particuliere woningen kan een terrazzovloer een prachtig tijdloos en karakteristieke uitstraling geven.

Wat is nou eigenlijk het verschil: Op zich zit er niet veel verschil tussen een Granitovloer en een terrazzovloer. Granito vloeren kent men van oudsher en terrazzo is de nieuwe (verzamel) benaming hiervan geworden waardoor de twee benamingen door elkaar gebruikt word.

Terrazzo werkblad aan huis

Werk & aanrechtbladen

Terrazzo trap aan huis

Trappen en trappenhuizen

Terrazzo vloer aan huis

Vloeren

Terrazzo wanden aan huis

Wanden en wandpanelen

Terrazzo betonrenovatie aan huis

Betonrenovatie en reparatie

Terrazzo onderhoud aan huis

Onderhoud en reinigen

TERRAZZOAANHUIS.NL

Speciaal voor de particuliere markt om gerichter advies en service naar de klant te kunnen geven.

Terrazzo aan huis Nobello particuliere vloeren

De “oude” terrazzovloeren zijn weer helemaal in de mode. Een oude ambacht in een nieuw jasje. De vraag naar deze vloeren en specialisten groeit met de dag. Terrazzovloeren zijn duurzame vloeren en is een natuurproduct. Het heeft een luxe uitstraling en is in veel kleuren en motieven te verkrijgen. Ook is het mogelijk om bij ons uw eigen vloer te ontwerpen en samen te stellen. Hierbij nodigen wij u uit tot een bezoek in onze showroom op de Keerkring te Gouda.

Terrazzo aan huis vloer hal met mozaïek inlegwerk

Terrazzomateriaal bestaat uit een cement mortel van ongeveer 15 mm dik waarin een toevoeging komt van verschillende korrels. Deze korrels kunnen bestaan uit gebroken marmer, zandsteenkorrels, graniet of bijvoorbeeld glas. Terrazzo wordt nog wel eens verward met granito, maar granietkorrels bestaan uit stukjes gebroken graniet wat in de vloer mee gesmeerd wordt.

Terrazzo aan huis is er met name voor om bijvoorbeeld huiseigenaren met een terrazzo of granito vloer, of die juist een granito vloer willen hebben, te helpen

Terrazzo aan huis by Nobello

Terrazzo is op veel manieren te bewerken en te installeren. De mogelijkheden zijn legio. Zo kunnen wij wanden voor natte ruimten tot 2,50 meter hoog en 1,25 meter breed maken.

Trappen & Vloeren & wanden & Reparatie & Onderhoud & Aanrechtbladen

Door onze jarenlange ervaring in de particuliere markt hebben wij een concept ontwikkeld waarmee we de consument kunnen ontzorgen. In zo min mogelijk tijd en zo min mogelijk ongemak (zoals herrie en stof) komen wij de wensen van de klant tegemoet.

Zoals gezegd is een groot voordeel van dit type smeervloer dat het een duurzaam, waterdicht en slijtvaste vloer is. Door de vele mogelijkheden in kleur en dessin kan het geheel op de klant worden gemaakt. De vloer is eenvoudig in onderhoud en makkelijk schoon te houden.

Terrazzo aan huis woonkamer gesmeerd met terrazzo
Terrazzo aan huis trap gelegd met terrazzo