nobello

terrazzo dat generaties meegaat
Nobello over ons

Nobello ontwerpt, produceert en plaatst op maat gemaakte terrazzo toepassingen die generaties meegaan!

Wij geloven dat standaardoplossingen de individuele behoeften van mensen niet kunnen vervullen – Ieder persoon is uniek, met zijn eigen smaak, stijl en levenswijze. Daarom is het essentieel om verder te kijken dan clichématige ontwerpen, en in plaats daarvan te streven naar maatwerk. Met onze werkwijze creëren we ruimtes die uniek zijn. Persoonlijke behoeften van de bewoners of gebruikers staan centraal. Maar maatwerk gaat verder dan het individu. Het draagt ook bij aan een duurzame en verantwoorde benadering van ontwerp en productie. Door alleen te produceren wat nodig is en geen overbodige materialen te verspillen, verminderen we de impact op het milieu. Bovendien kunnen onze terrazzo maatwerk toepassingen een leven lang meegaan, waardoor het essentieel is dat ze zijn ontworpen om aan te sluiten bij de veranderende behoeften van de gebruiker. De noodzaak tot vervanging verdwijnt; fijn voor mens en natuur.

'Dé keuze voor Terrazzo is snel gemaakt als alle voordelen worden afgewogen tegen de nadelen. Nobello produceert al tientallen jaren enorm sterke Terrazzo gietvloeren met een authentieke uitstraling. Sinds een jaar of tien maken wij talloze Terrazzo toepassingen, naast de bekende vloer. Alles in eigen beheer. Zo kunnen we Terrazzo maken dat generaties meegaat!

MARCO NOBEL • OPRICHTER NOBELLO

Onze werkwijze

Zo produceren wij onze maatwerk terrazzo toepassingen  –  Terrazzo is een eeuwenoud ambacht. Maar met de kennis en materialen van nu zijn Terrazzo toepassingen, zoals tafels, keukenbladen en vloeren volledig naar wens te personaliseren. 

Klein, groot, kleurrijk of neutraal; het kan allemaal met Terrazzo. Vrijwel alle materialen kunnen verwerkt worden. Veel gebruikte materialen zijn: natuursteen, glas, baksteen en keramiek. Doordat de materialen vergruist worden, is het mogelijk om (beschadigden) bouwmaterialen te recyclen en een tweede leven geven. 

Vergruizen is niets meer en minder dan het verfijnen van het materiaal dat gekozen is. Door het gebruik van een zeef worden alleen de stukjes met het juiste formaat verwerkt.

Ook is het mogelijk om al vergruisde stukken te gebruiken. Denk hierbij aan steenslagmaterialen. Dit is afval uit de marmergroeven, een duurzaam materiaal dat uitermate geschikt is voor Terrazzo toepassingen.

Nadat de vergruisde stukjes in de zeef zijn geweest, worden ze gewassen. Hierbij gebruiken we uitsluitend intern gezuiverd water. Om vervolgens aan de lucht gedroogd te worden. 

Om al de verschillende materialen op een duurzame manier aan elkaar te laten binden, worden onze toepassingen voorzien van cement met natuurlijk latex. 

Door de verschillende materialen te mixen met het bindmiddel begint de Terrazzo nu echt vorm te krijgen. 

Heel belangrijk is dat alles goed uitgesmeerd wordt en dat de samenstelling volledig uitgehard is voordat we doorgaan naar de volgende en direct laatste stap.

De Terrazzo zoals jij hebt samengesteld, komt nu tot leven. De prachtige kleuren en structuren zijn na het slijpen volledig zichtbaar.

*Wij slijpen onze Terrazzo toepassingen droog en nat. Het restafval dat ontstaat, hergebruiken we in ons bindmiddel. Ook het water wordt gefilterd en hergebruikt. 

Over Marco

Marco startte Nobello ruim 30 jaar geleden en is uitgegroeid tot een begrip op het gebied van terrazzo.

Het begon met een aanbod van betonlook, PU en terrazzovloeren. Door de jaren heen verschoof de focus naar terrazzo.

Inmiddels hebben wij de wereld van terrazzo volledig eigen gemaakt en doorontwikkeld tot een product dat toe te passen is in vrijwel elke ruimte en interieur. Neem direct contact op om te sparren over een terrazzo project met vele jaren woon en werk plezier.

Het team

No data was found